Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Mladá alkoholička?
#6500
Mladá alkoholička? Před 12 rok, 8 měsíce  
Dobrý den,
od různých lidí poslouchám, že mám problém s alkoholem, do nedávna jsem se vymlouvala na to, že jsem prostě mladá (můj věk je 19) a že lidé v tomto věku tohle dělají. Ale uvnitř jsem věděla, že je to jen výmluva, že na ten alkohol prostě mám chut. Není to tak, že bych pila každý den, většinou jen o víkendech a prřes týden občas na pivko, ale jde mi o to, že jsem třeba venku a říkám si, že bych se opila. Také piju proto, že mi alkohol dodává odvahu se bavit s lidma, normálně za střízliva nejsem příliš schopná se s lidma bavit a nějakou tou promilí v krvi mi to jde lépe. Také mi vadí, že když piju po každé to skončí, tak že se opiju do mrtva, bud si nic nepamatuju nebo jen některé ústřižky. Snad nikdy jsem se neopila jen tak do nálady. Nečekám, že mě z toho problému dostanete jen žádám nasměrování jak dál. Děkuji
Ludmila
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6501
Re: Mladá alkoholička? Před 12 rok, 8 měsíce  
Ahoj,
mám to asi trochu podobně. Je mi 23 a poslední rok jsem nějak ztratil míru a když už jsem na nějaké zajímavé akci, obvykle se opiju tak, že mám okna nebo někde usnu. Nelíbí se mi to, nechci to takhle dělat... Asi před 3 týdny jsem si řekl, že takhle už dál ne.. A nepiju.. Vidím to tak, že ještě pár týdnů pít nebudu a až zase začnu, budou to 2 piva a stop. Kdybych nedokázal pít s mírou, tak přestanu pít úplně. Ty ostudy, útraty a kocoviny mi za to fakt nestojí. Na světě jsou lepší drogy než alkohol, třeba běhání, s tím teďka začínám.

Je fajn, že o svém pití přemýšlíš, to je krok dobrým směrem. Doporučuju ti pročíst si různé materiály tady na těch stránkách, udělat si testíky... Pro začátek zkus třeba týden nebo měsíc nic nepít, uvidíš, jak se budeš cítit, jak na tom jsi.. Rozhodně doporučuju nějak se za to odměňovat... např. "Tak jsem měsíc nepila, za ušwtřené peníze si můžu pořídit nové krásné botky." nebo tak něco..

Určitě ti sem napíšou fundovanější lidé než já, mě ber s rezervou, já spíš zatím bojuji s vlastními problémy a nevím, jestli můžu někomu radt.
Ctirad

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6503
Re: Mladá alkoholička? Před 12 rok, 8 měsíce  
Znám alkoholiky i mladší, bohužel.Týden nepít je málo, zkus minimálně měsíc.Ctirade, ty dvě pivka si už odpusť, kašli na chlast, úplně, moderní je nepít, budeš frajer.Děcka, užívejte života, neničte si ho.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6604
Re: Mladá alkoholička? Před 12 rok, 7 měsíce  
Ahoj Lidusko-jako bych cetla svuj pribeh-pred 10lety.Asi to ma clovek fakt snad v genech.Kazdopadne dnes jsem o 10 let starsi a mam za sebou obdobi,kdy uz jsem si piti schovavala a pred lidmi pila jen stridme a pak se doma dodelala.Pote,co me pritel opustil,jsem si hodne veci uvedomila a vyrazne piti omezila.Pritele mam zpet,stali jsme se rodici a ja stale vedu boj o to,pit mirne.Dnes uz vim,ze jit sama bez nekoho,kdo by me hlidal na discoteku,do baru apod nemuzu,protoze bych se strasne opila.Proto se kontroluju tak,ze si koupim domu urcite mnozstvi alkoholu,po kterem vim,ze se vylozene neopiju-lahev vina.Obcas mi to ale i tak ujede a ja si rikam,co je tohle za otrocinu?Neustale se snazit kontrolovat.Prisla jsem na to,ze je mnohem jednodussi nepit vubec nez malo.Vzdy mi to tak nejakou dobu vydrzi a pak si reknu,ale co dam si vinko,na tom preci neni nic spatneho a nebo mam blbej den,malej zlobi,nespi a ja potrebuju "relax"-proste vymluva ci duvod se najde vzdy.Proto jsem si vcera rekla dost a prestala pit-doufam.Moc si neverim,protoze na tom jeste nejsem tak spatne a stale ve me hloda dabel,ktery mi naseptava,ze dat si obcas vinko nebo pivko po tenise je normalni a delaji to vsichni...Je to boj,moc ti drzim palecky a preju hodne stesti a silne vule a urcite pis,jak pokracujes.Ja si sem ted budu pro inspiraci chodit denne,pa a dobrou noc,Marky
Marketa
Senior Boarder
Příspěvky: 46
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6605
Re: Mladá alkoholička? Před 12 rok, 7 měsíce  
Máš pravdu, zdědili jsme alkoholické geny!A pozor, žádné kontrolované pití, nezvládneš to, jako to nezmákl nikdo na světě, alkohol je daleko silnější než člověk, je to smrtelná nemoc, nevyléčitelná, jedině úplná abstinence je lék!Stojí za to.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter