Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: jsem alkoholik a chci to změnit
#6641
Re: jsem alkoholik a chci to změnit Před 12 rok, 7 měsíce  
no tak michale, s odstupem a za strizliva jde vse lepe...
skoc na AA v praze jsou docela zdatni a aspon se dozvis o cem je alkohol a zavislosti...taky si treba usetris ruzne pady az na dno..nestoji to za to, cim driv to zacnes resit, tim lip..

a terapeutu je v praze taky velka spousta, nekde je zde pribeh
jiriho a on zacal chodit ambulantne a byl i za nesporem, a tak ti urcite rad poradi kam, dulezite je zacit a neprestavat,
bez alkohou jde vse lip a i ty slecny asi oceni vztah i sex pri vedomi a ne jen pod vlivem, je to beh na dlouhou trat ale da se s nim i vselico ziskat, zdravim, palec drzim
petrata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6644
Re: jsem alkoholik a chci to změnit Před 12 rok, 7 měsíce  
Michale nemas vubec zac a take doufam,ze se mylim co se tyce toho vztahu.Za prve neznam Tebe ani ji,takze radim na zaklade toho mala,co jsi napsal.Kazdopadne kazda zenska ma rada chlapa,co ma svou prirozenou autoritu,tak se za zadnou cenu nejak nevnucuj,ikdyz budes strasne chtit
.Zavislost ja beru jako slabost,proto kdyz jsem si zacala uvedomovat,ze pomalinku zacinam byt zavisla,sekla jsem s tim,stejne jako s cigaretama.Zda se mi to s alkoholem povedlo takhle jednoduse ukaze cas.
Chapu ze s tou praci to neni jednoduche se jit lecit,ale mas v sazce doslova svuj zivot a jestli s tim neco neudelas,ztratis nejen tu praci,ale mnohem vic.Myslim,ze lide co sem na toto forum chodi,ti toto jen potvrdi.
Moc ti drzim palce!!!!Marky
Marketa
Senior Boarder
Příspěvky: 46
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6673
Re: jsem alkoholik a chci to změnit Před 12 rok, 7 měsíce  
Ahoj Michale,
podobný příběh s holkou si prožívám také, jen s tím rozdílem, že to je nejspíše v háji.


Co se alkoholu týká, tak nevím jestli jsem nebo nejsem alkoholik. Nevím to i přesto, že diagnoza hovoří jednoznačně. Moje rimární diagnoza je obsedantně kompulzivní porucha. (Trvá to rozhodně o řadu let déle, než jsem se vůbec poprvé napil).
Problém s chlastem mám určitě, to vím jistě. V dubnu jsem byl měsíc v léčebně. Zdrhnul jsem od tamtud, protože bych velice těžko svěřoval příčiny svého pití ve skupině nebo na komunitě. (Ať již OCD nebo něco jiného.)
Ještě v léčebně jsem se rozhodl pro ibogain. (Přemýšlel jsem o něm již cca dva roky zpátky.)
Nebudu popisovat detaily toho co se dělo potom. Asi tak tři - čtyři roky piji v průměru čtyřikrát až pětkrát týdně. Alkohol obvykle nemíchám a piji večer (po sedmé hodině). Po ránu chlast nenáším. Dávku držím na stejné úrovni 8 piv nebo 2l vína nebo 0,5 l tvrdého. Obvykle jsem přechlastával špatné nálady nebo OCD.
V srpnu jsem na sobě vyzkoušel 2 gramy čistého ibogainu (HCL), přimý výsledek byl sporný. Stoprocentně na mne působí doposud jako antidepresivum, nálady se zlepšily téměř okamžitě a cítím i snížení počtu obsesívních myšlenek. Přestat pít mi to nepomohlo.
Nicméně alkohol na mě přestal působit jako zlepšovadlo nálady. Při špatné náladě, špatná zůstává.
Podařilo se mi od té doby vyřešit několik problémů, kteé mne velmi tápily. Postupně jsem došel k závěru, že vlastně nemám žádný důvod pít.

Uvidím, jak silné a časté bude bažení (pokud nějaké bude). Každopádně mi několik dnů 3 - 5 v kuse bez chlastu nedělalo žádné problémy, bez absťáků.

Nyní chci vydržet alespoň měsíc. Uvidíme. Každopadně na konec roku plánuji druhou ibogainovou kůru, která snad dopadne lépe než první.

Petr
Petr N
Platinum Boarder
Příspěvky: 510
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7089
Re: jsem alkoholik a chci to změnit Před 12 rok, 6 měsíce  
čau muže mě někdo pomoc?jsem asi alkač?denně si dam nějake pivko o víkendu vínko dnes už 2 litry jinak jsem v pohodě drogy neberu kouřim jen ten chlast je divny díky
frq

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7090
Re: jsem alkoholik a chci to změnit Před 12 rok, 6 měsíce  
Ahoj,taky jsem si kladla otázku,zda jsem či nejsem alkoholička. Pila jsem jenom víno,ale množství se zvyšovalo. Jestliže o víkendu vypiješ 2l,tak už je to dost velké množství a určitě se bude zvyšovat. Na nic nečekej a vyhledej odbornou pomoc.Já jsem to nejdříve zkoušela ambulantně,ale nevyšlo to. Vždy jsem vydržela chvíli,ale opět jsem začala pít a ještě větší množství. Rozhodla jsem se pro léčebnu. Není to procházka růžovým sadem,ale stojí to za to. Nepiju již 8 měsíců,život je krásný. Nevynechávám doléčování. Na internetu najdeš seznam léčeben. Nic neoddaluj a jdi do toho,jinak se v tom budeš plácat a bude to jak na houpačce a nezapomeň,jde o život.Držím Ti.
jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter