Re: Pití s mírou...téměř denně jedno pivko, občas více Před 3 rok, 1 měsíc
|
|
Ahoj vespolek, tak takhle to podle mně začíná. Není dobré vůbec začínat s pitím alkoholu, protože je to jak s marihuanou, také nevíte zda vám zachutná a pak jste za chvíli závislí, zvláště když začnete třeba v 17 letech, tedy vaše tělo ještě roste a vy to dostanete prakticky do genové výbavy toho dospělého těla.Radši ani nezačínat. Kontrolované pití není vůbec možné. Respektive není v ČR prakticky zrealizovatelné. Co budu vysvětlovat, stačí se podívat na názor Mudr.Nešpora, který ale jistě není určený již alkoholikům. LINK zde: www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/da-se-pit-alkohol-s-mirou
Tady jsem ještě objevil skvělý upřímný protože pravdivý rozhovor nebo spíš zpověd původně pivaře Jardy co začínal v 17. s pivem a v 40. dopadl až na dno a musel skončit.
LINK: radio wave rohovor s alkoholikem Jardou je zde : www.medvik.cz/medlike/alkoholismus/typ:audio
|
|
|
Poslední úprava: 26/03/2021 01:25 Provedl: Jánty.
Predikce mezilidské citlivosti, psychoticismu, paranoie, nepřátelství, asertivity a zvládání kopírování dovedností,
osvojení si regulace poznávacích emocí, na základě raných maladaptivních schémat odečtených z int.diskusí. Laik poloprofesionál ha,ha,ha.
|
|
Re: Pití s mírou...téměř denně jedno pivko, občas více Před 3 rok, 1 měsíc
|
|
NJO,zakladatel fóra je zhruba starý jak já a já sem před deseti lety také myslel, že jako mne tedy závislost nějak mine, když jsem takový sportovní a mám výkonost, tak jaksi můj metabolismus to zvládne.By mně asi nepřekvapilo, kdyby to moc nezvládal a byl třeba v těžké závislosti.Třeba tady diskutuje jako Michal např., kdo ví.He, he.
|
|
|
Poslední úprava: 26/03/2021 21:29 Provedl: Jánty.
Predikce mezilidské citlivosti, psychoticismu, paranoie, nepřátelství, asertivity a zvládání kopírování dovedností,
osvojení si regulace poznávacích emocí, na základě raných maladaptivních schémat odečtených z int.diskusí. Laik poloprofesionál ha,ha,ha.
|
|
Re: Pití s mírou...téměř denně jedno pivko, občas více Před 3 rok, 1 měsíc
|
|
Umět pít s mírou znamená taky umět nepít vůbec, slovy klasika pana Doc.MUDR Nešpor. Že tedy nedělá problém se měsíc nedotknout alkoholu a přitom si žít bez pomyšlení na to se jít napít.
Takže než pít s mírou by mělo být cílem spíš žít bez pomyšlení na to se napít.S vyjímkami potvrzující pravidlo,které musí být opravdu výjmečné příležitosti a navíc s mírou(to se dá zjistit kolik to je dle váhy a doby po kterou se konzumuje).Je to pití na hladinku 0,5 promile a s patřičnými rozestupy, tedy několik dnů v týdnu mezi jednotlivými picími příležitosmi.
Ve výjmečných případech i pití na hladinku 0,7.Tedy třeba jedna z pěti nebo jedna z deseti těch příležitostí pití, jeden den jedna příležitost a třeba 2x do týdne.
Parametry jsou jasné, a pak je tu hospoda, plná alkoholiků, do které by člověk neměl vůbec vkročit. Jsou to lidi co to dělají úplně blbě, kteří jsou silně intoxikováni. Dát jim dýchnout tak jsou každý den na 1 promile a více.
Jídlo už nás učí jíst, ale pití piva nějak kulhá. To by šli gastronomové tak trochu proti sobě.K obědu řada hospod funguje jako jídelna, ale večer se mění v hospodu. Když si vememe , kolik toho vypije alkoholik za večer, nejsou raritní ani 300 korunové útraty.Hospodští jsou často takoví krotitelé zvířat více než pracovníci společenské profese. Zažil jsem i hospody nejnižší úrovně,kde se pivaři káceli s židlemi k zemi a ti výčepní si jich nevšímali s tím, že za chvíli ti se vzpamatují a sami se zvednou.Ti tam zatím leželi tak jak se houpali před tím na židli s nohama ve vzduchu a nehýbali se.
Tak to je asi k českému pití s mírou očima alkoholika pivaře, návštěvníka všemožných hospod, která už do žádné putiky nevleze.
|
|
|
Poslední úprava: 02/04/2021 04:07 Provedl: Alvani.
|
|
|