Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...27
Dolů
Téma: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!!
#10336
POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
Dobrý den.
Chci upozornit všechny co pijí a rozhodnou se s tím něco dělat na následující situaci, do které jsem se (svým pití) dostal :
měl jsem týden dovolenou. Pátek poslední den v práci, to chtělo oslavit..takže hospoda, sobota tak nějak něco udělat večer do hospody, neděle to samé v pondělí mám přeci dovolenou, v úterý přijel kamarád, šli jsme na pivo, ve středu od rána to samé ALE...V pivnici mě ve středu našla má přítelkyně s tím že zase piju, nebyl jsem na šrot, to jsem málokdy potřeboval.Scéna jak z filmu, z hospody jsem odešel domů, doma to pokračovalo s tím, že pokud se nepůjdu zeptat lékaře tak rozchod, další problémi..V opojení alkoholu jsem souhlasil že zajedeme na konzultaci do Bohnické protialkoholní léčebny, jen říci svůj problém a zeptat se na průběh léčby..probíhalo to takto :
1. dobrovolný příjezd do PLbohnice 2. chyba byla že jsem nešel na Centrum krizové intervence ale rovnou na pavilon 2 centrální příjem A NA TO VELKÝ POZOR !!! rovnou za mnou zamkly s tím, že dokud lékař nerozhodne, dveře neotevřou. piv 3. Dechová zkouška naměřili mi 1,4p alkoholu) 4. po příchodu lékaře pohovor s ním, moje hysterická přítelkyně si zamozřejmě dosti přihřála polívčičku, byla tam taky. 5. Doporučil mi, že můžu ihned nastoupit, mají prý volné lůžka a přítelkyně mi zatím dojede domů pro základní věci.To jsem samozřejmě odmítl,ani jsem nečekal že by se toto mohlo stát. 6.Ten doktor (cca. 28 let zřejmě chytrej po studijích) řekl, že můžu jít ale JEHO POVINNOST JE NAHLÁSIT MĚ NA DOPRAVNÍ INSPEKTORÁT PRAHA, ABYCH JAKO ALKOHOLIK (TO MĚ DIAGNOSTIKOVAL) NEMOHL ŘÍDIT (řídím v práci, opilý nejezdím, do hospody jsem chodil po práci). 7."bodyguard " mě na jeho povolení odemk bezpečností dveře, odešel jsem. 8. Po této zkušenosti jsem 2,5 měsíce neměl ani pivo.Prostě jsem nepil, byl jsem ze sebe sklamaný, že jsem to už dotáhl až do Bohnic. Nicméně po této době jednoho dne obálka s červeným pruhem, od převzetí tohoto dopisu vám na doporučení lékaře z Bohnic zastavujeme řidičské oprávnění (řidičkák potřebuji v práci, bez něj mě vyhodí) a máte 15 dnů abyste ho přišel odevzdat na magistrát HL.m. Prahy...V té době jsem již 2,ř měsíce neměl ani kapku alkoholu, následoval těžký stres, návštěva dopravního psychologa, návštěva obvodní lékařky pro potvrzení o řidičské způsobilosti, cca. dny jsem to řešil, návštěva magistrátu a žádost o přezkoumání které bylo nakonec vyhověno a řízení zrušili, průkaz mi nechali.Za to děkuji Bohu. Nicméně měl jsem v sobě tolik vzteku, když vím jak na tom lidi jsou, jezděj do hospod autem po práci, nebo pijou ani nechoděj do práce, což se mi do té doby osobně nestalo a mě chtěj vzít řidičák jen proto, že jsem se přišel zeptat co se dá s pitím dělat.Prostě hnus...Jsem alkoholik, pil jsem, možná zase budu, zase se pokusím přestat, je to život, nebo smrt, jsme jen lidi BYCH VÁM CHTĚL VAROVAT, ŽE NAVŠTÍVIT BLÁZINEC ZASE NENÍ TAKOVÁ SRANDA JAK BY SE MOHLO ZDÁT, ŽE SI TAM ZAJDETE PO PÁR PIVECH POKECAT.MŮŽE TO PŘINÉST OBROVSKÉ PROBLÉMY A JÁ JSEM JIŽ NADOSMRTI VEDEN NĚKDE VE SPISECH,ŽE MĚ NAHLÁSILI Z BOHNIC ŽE NEDOPORUČUJÍ ABYCH ŘÍDIL.COŽ MI UŽ NIKDY NESMAŽOU AČKOLI MÁM ZA 15 LET ŘÍZENÍ JEDINÝ PŘESTUPEK ZA RYCHLOU JÍZDU A NIKDY, OPAKUJI NIKDY JSEM PROBLÉM SE ZÁKONEM KVŮLI PITÍ NEMĚL.JEDINĚ DOMA KDYŽ SEM PŘIŠEL NALITEJ.Mějte se hezky a hodně štěstí vám všem.Petr Praha
Ni
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10337
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
Nějak se mě tomu nechce věřit.Tolik řidičů uteče na reverz z léčeben, jsou na záchytce, ...ještě nikdy jsem nic podobného neslyšela.Znám alkoholiky z celé republiky, jistě bych se o něčem podobném doslechla.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10338
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
Libo, kdybych to tušil, nikdy bych tam nešel to mi věř.Doma říkali, že mě chtěli pouze vystřašit abych přestal chodit do hospody..čemuž sem uvěřil leč do té doby, než mi přišla výzva k odevzdání řidičáku..Je to prý nový zákon platný od 2011 že musej hlásit..proto na to všechny upozornuji, ja tomu taky nevěřil a nikdo z mého okolí.nicméně stalo se a je mi z toho dodnes zle.Ahoj
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10339
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
To by bylo děsné.Přeptám se.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10340
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
a já bych tomu po své zkušenosti s voláním záchranky taky věřila, neb když už mi bylo ráno tak zle, že jsem jen blila, zavolala jsem 155 a paní řekla jak to se mnou je, ona ať to zkusím vydržet a ráno k obvodnímu, já na to, že už 2 den zvracím a je mi fakt zle, tak pani že zavola...myslela jsem že mi poskytnou nějakou akutní pomoc, přijeli já je čekám na cesté a říkám pravdu..prostě už 5 dní piju a 2 dny bliju a je mi opravdu zle. A doktor na mne začal řvát, že to je zneužití a no nic pěkného. Já na to, že se omlouvám, že jsem nevěděla, záchranku jsem si volala poprvé v životě. A on, že tam nic nemají a ať nasedám a jedem, já že nemůžu, musím si vzít aspoň doklady a zavřít dům, pes atd. On že ho to nezajímá a že jdou volat policajty. Já že proč, oni že je to maření a zneužití, tak jsem se dopotácela domů, vzala doklady, peníze a jeli jsme.
když se ptám že kam, nikdo se mnou nemluvil. No tak jedem dojedem na karlák na příjem, tam nasraná sestra, vím že bylo asi 5 ráno. Přišel doktor, vyšetřoval mne aspoň půl hodiny, vzali mi krev a čekali jsme, nutili me ležet v klidu, no to moc nešlo...tak já říkám jdu domů, oni že nejde, vzali mi doklady a čekali jsme. Doktor byl normální, i jsem mu řekla jak to se mnou je, že mám tenhle kvartální a že mě bylo moc zle a na 155 mi tohle poradili. No a že se omlouvám atd.
No nic, výsledky krve byly v pořádku, vyšetření v pořádku, pak psal asi hodinu zprávu, neb lékaři se asi musí chránit, a
pak mě odvezli na psychiatrii. Tam byl konečně normální doktor, sice ospalý, ale normální laskavý přístup. Říká, tak buď budete dál chlastat, nebo se půjdete léčit, já na to, že to mám v plánu, jen mi musí přestat být tak zle, on že ok,
dal mi 3 diazepamy a řekl ať je během dne užiju. To už bylo ráno a tak jsem si vzala taxík a jela domů. No a co z toho pro mne vyplývá, že ano jsem alkoholička, a ano mám problém, který chci řešit. Ale taky jsem proboha člověk. Je to celé taková divná neosobní mašinérie a budu hledat někoho opravdu dobrého s lidským přístupem. A teda záchranku už volat nikdy nebudu. Takže ti petře docela věřím, že je možné i tohle hlášení. Prostě nechlastat a už se do těhle problému nikdy nedostat. Pro mne jediná cesta. Zdravím Vás
petrata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10341
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
Také tomu věřím, alkoholici jsou na indexu. Teda jen ti, kteří s pitím chtěli/jí něco dělat. Ostatní nejsou oficielně vidět.
Petr N
Platinum Boarder
Příspěvky: 510
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10342
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
no litovat se nebudem, zlobit taky ne, ja jen pevne verim, ze mi tahle zkusenost jednou pro vzdy stacila a uz nic podobneho nebudu muset absolvovat, neb s masinerii, stejne jako s alkoholem se neda bojovat, jak rika liba da se jen vedle toho zit svuj zivot co nejlip, a zacinam tak nejak chapat i tu potrebu pokory o ktere tak casto mluvi anonymni alkoholici:)
petrata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10343
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
No i já tomu docela věřím, já teda do Bohnic dojela dobrovolně, dobrovolně jsem se léčila a kdybych chtěla odejít, nikdo mi nebránil. Za tu dobu, co jsem v léčbě byla, několik pacientek z léčby odešlo bez problémů. Na druhou stranu jsem slyšela, že zde byly případy, kdy primář Dvořák vyhrožoval zbavením svéprávnosti, a byl schopen obratem získat předběžné opatření od soudu. Nevím, já toho svědkem nebyla. Čeho jsem ovšem účastna byla, bylo chování personálu, zvláště pak středního a nižšího k pacientům. Podotýkám, že se to bohužel týká i jiných oborů, nejen psychiatrie, i když tam je to markantnější. No, co na to říct, když nejsem s tím, jak se ke mně někdo chová spokojená, tak se bráním. Je mi jasné, že když je člověku zle, je to problematické, ale ve chvíli, kdy jsem byla měsíc v léčbě a nějaká tuším laická terapeutka tam začala vykřikovat, že co si to dovolujete, dohadovat se se sestřičkama, copak nevidítem, co všechno pro vás dělají, tak jsem v klidu opáčila, že sestřičky dělají svou práci, stejně tak jako já, pokud nejsem v neschopnosti dělám svou. Platím si zdravotní pojištění, ze kterého jsou mimojiné sestřičky placeny, a necítím se tedy být sestřičkám jinak než v rámci slušnosti zavázána.
Teď mi asi Líba řekne, že mi schází pokora, ale já nemyslím. Prostě je potřeba se naučit si stát za svými právy, a slušně, ale razantně si říct o to, na co mám jako každý občan nárok.
To že jsem alkoholička neznamená, že jsem méně kvalitní člověk.
Hanka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10344
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
já myslím hani, že je to člověk od člověka, naštvané a vlastně i zlé najdeš všude, v kazde profesi,já jsem nebyla u doktora 15 let, v nemocnici jen porody a tak jsem moc nevedela jak to bezi, ted uz vim a budu peclive vybirat, liba mi poradila pana popova a ja ji verim, hned jsem mu psala a tenhle pan, primar a asi i kapacita, ktery je akorad na dovolene mi obratem napsal, kam volat a co udelat. to vubec nemusel, ze ano. z dovolene! a tak verim, ze to bude on komu se sverim do pece, a nejlidstejsi pristup jsem fakt zazila u tech AA, lidske a co me prekvapilo kopa srandy, kdyz zacli povidat sve casto desive alkoholicke prichody, trosku dost mi zatrnulo a oni se smali. No asi tak, uvidime co dny dalsi donesou,je treba byt pozorny, to si tady tak porad rikam. videt svet strizlivyma ocima..ve vsech vyznamech tehle slov:)
petrata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10345
Re: POZOR na tento stát kde žijeme ČR !!! Před 11 rok, 7 měsíce  
Ono prý v léčebně se má s pacienty zacházet tvrději.Aby taky našli pokoru, padli do kolen a začínali znovu žít.Já jsem v léčebně taky měla pořád dojem, že tu buzeraci neunesu, že se spikli proti mě, ubližují, mají nesmyslné požadavky,asi 5x jsem měla sbaleno, že odcházím, jenže jsem vydržela, a dnes vím, že to bylo k dobru.S alkoholikama je moc těžká,náročná práce, jsou přecitlivělí, dotčený, fňukny, vzteklý,vztahovačný .....znám to.Dnes vím, že nikdo netouží po buzeraci, že oni ví lépe, než pacient, co a jak dělat. Peťko, neřeš už tu sanitku.Víš, možná ještě před pár měsícema bys taky byla pohoršená, že se jezdí pro opilce, a nemocní čekají.Že je Ti na umření, zle, díky alkoholu, pochopí zase jen alkoholik.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...27
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter