Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
#3583
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Zdravím,už nějaký čas pročítám všechny možné příspěvky tady.Ptáte se proč?Protože jsem na tom stejně jako vy všichni.Asi dva roky jsem do sebe skoro každý den lila 1 až 1,5 litru vína.Jasně že to začalo skleničkou,pak dvěma a než jsem se nadála zjistila jsem,že bez toho nemůžu být.Nepila jsem od rána tomu jsem se bránila,ale padla čtvrtá,pátá hodina odpoledne a už to jelo.Pila jsem dokud jsem nešla spát,asi tak do 23 hodin.Druhý den byl od rána děsný,byla jsem vyklepaná tak že když někdo přišel na návštěvu,tak jsem nedokázala dát ani kafe na stůl.Uvědomila jsem si co se děje,ale začala jsem si říkat:tak od zítřka s tím skončím"Ale těch zítřků bylo nespočetně.A byla jsem na tom hůř a hůř,jak fyzicky tak psychycky.Pak přišel moment kvůli kterému jsem začala přemýšlet.Můj 14-ti letý syn za mnou asi tři dny po sobě přišel a zeptal se:Mami ty si pila víno?Cítim to z tebe"Pak mi to došlo jaká jsem kr...!Ničim se kvůli ničemu,jen kvůli pár hodinám nálady,kterou si druhý den stejně nepamatuji protože mám okno a mí blízcí se na mě musí dívat cítit mé ovíněné výpary a přesto mě mají rádi.Tak jsem s tím ze dne na den sekla.Sama,bez odborné pomoci protože se za to stydím.Ale udělala jsem si to sama,tak musím sama trpět.Byli a jsou to muka,až teď jsem porozuměla alkoholikům proč je to tak těžké přestat.Dnes je to 22 dnů co jsem neměla ani kapku alkoholu,ještě je mi všelijak,ale doufám že to zvládnu a už se nikdy nebudu cítit tak jako prvních 14 dní bez alkoholu.Tak jsem se pěkně rozpovídala,ale to vše jsem dokázala taky díky vaším příspěvkům a hlavně pocitu že tyto problémy nemám jen já.A taky pomohlo se tu vypsat.Tak díky vám kdo si to tu přečtete a držím nám všem palečky ať jsme silnější a šťastnější.Bludička
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3584
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Dobrý den Bludičko.
Moc mne zaujal Váš příběh, který jste tady popsala.
Dá se říct, že jste na tom velice podobně jako já (mé příspěvky jsou zde teprve 2 dny), ale s alkoholem zápasím už mnohem déle než Vy.
Píšete, že už zvládáte nepít 22 dnů.
Mne se toto nedávno - v loňském srpnu - podařilo "až" na 61 dnů.
Od té doby jsem v alkoholovém opojení opět lítal.Přesně tak, jak popisujete - odpoledne láhev vína a dokud nebyla dopitá, tak se neodcházelo.
Moc by mi pomohlo, kdybyste někdy napsala Vaše pokroky, Vaše pocity, jak vše zvládáte.
Zatím jsem třetím dnem na jednom nočním pivu.Bohužel ze dne na den ze zkušeností přestat nemůžu.
Budu rád, když se Vy, nebo někdo s podobným osudem "pochlubí" svými pokroky.
Vím, že rady dávat můžu, ale mnoho jich také potřebuji dostat.
Chci si dát ještě poslední šanci, než navštívím psychologa.
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3585
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Ahoj naši nováčci.Několikrát se tu už psala dobrá rada, -říkat si:"Dnes se nenapiju" a co bude zítra , se uvidí.Žít ze dne na den, odkládat to pití pomalu, ale zvykat si nepít.Vypsat se tady, nálady, depky, zajít na AA, to tu začínající abstinenci hodně ulehčí, pomůže.Nezapomeňte, že alkoholismus je nevyléčitelná nemoc.Je normální se léčit, a na tuto naši nemoc neexistuje lék, jen ta abstinence, a úplná!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3588
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Dobrý den Petře,moc děkuji za vaší reakci tady.Vrátila jsem se a přečetla vaše příspěvky a ano je to dost podobné jako u mne.Ale asi máte větší pevnou vůli než já,protože já jak neustále přestávala pít,tak jsem to vydržela tak čtyři dny a pak zase dlouho dlouho pila.Ale vy jste to vydržel přes 60 dní,doufám že se k tomuto číslu taky dopracuji a budu pokračovat dále.Jestli jsem to dobře pochopila,tak vy jste taky nevyhledal žádnou odbornou pomoc a jestli to tak je,tak bych byla moc ráda kdyby jste mi napsal jaké jste měl abst.příznaky a jak dlouho odeznívaly.Myslím tím třes,nervozitu,psychycké problémy.Jinak jak jsem se tu dočetla o bažení a chuti na alkohol,tak to jsem zatím neměla.Zatím mi to nechybí i když doma alkohol máme a můj manžel si přede mnou i naleje skleničku.Moc zdravím a těším se na rady,alespoň na to nebudu už tak sama.Bludička
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3591
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Dobré odpoledne Bludičko.
Ne, máte pravdu, odbornou pomoc jsem zatím nevyhledal a věřím, že nebude nutné ji vyhledávat.V době, kdy jsem zkoušel nepít jsem zažíval velice nepříjemné stavy.Potil jsem se, byl jsem nervózní a docela i podrážděný.Těšilo mne ale, že jsem se mohl probouzet s čistou hlavou, bez bolesti a pocitu viny.Chuť na alkohol jsem měl v prvních týdnech šílenou.Musel jsem ji trochu přebíjet nealkoholickým pivem.
Docela mne ale mrzelo, že jsem do toho po tak dlouhé době zase spadnul.Silná vůle a opora rodiny a přátel je opravdu to nejdůležitější.Člověk by si měl dopřávat odměny a nechat se chválit za každý den bez alkoholu.To se pak hned lépe abstinuje.
Těm druhým se oproti tomu hned lépe zase s alkoholikem žije.
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3592
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Ivko, takové pocity mívá asi občas každý;)..Možná nějaké chyby děláš,ale určitě nemůžeš za všechno;)..a chyby dělá úplně každý...

Petře,já mám pocit, že se mi to nepodaří ze dne na den a ani pomalu.Až dodělám školu,chci jít na léčení.Prozatím začínám vážně uvažovat alespoň o AA, protože už vím, že sama to prostě nezvládnu.Vždycky si říkám, že teď už opravdu přestanu, vydržím dva dny a aspoň něco si dám. Ještě včera jsem si říkala, jak jsem odhodlaná přestat a stejně jsem dneska šla na ,,jedno"..Teď jsem si akorát vážně jistá, že sama to nedám. Je dobře, že jste si našel taktiku, která Vám vyhovuje.Já takovou bohožel zatím u sebe neobjevila a asi taková ani není.Možná je pravda, že ještě nejsem sebou dostatečně zhnusená a proto to nedokážu.

Bludičko, koukám, že těch prvních 14 dní je asi opravdu fakt nejhorších a gratuluji k abstinenci, je těžké se udržet:)

Když si to tak čtu, mám asi tu nejslabší vůli z vás všech. Doufám, že se vám někdy vyrovnám.
Veronika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3593
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Musím přiznat, že u mě to taky okolo těch dvou týdnů bylo nejpekelnější.. První týden v pohodě, uběhl rychle a já jsem nijak moc nedychtila po tom znovu se napít.. ale pak se tenhle pocit hodně rychle změnil na obrovskou touhu brutálně se opít..Nebýt přátel, kteří mě podrželi a řekli, že to přece zvládnu, tak se teďka někde "z vesela" opíjím. Ten druhej týden jsem byla psychicky totálně v pasti... Ale pak se to zlepšilo to psycho přešlo ...Nenávidím těch prvních 14 dnů..

Vůle.. vůle.. podle mě je to aj o štěstí.. A taky musíš věřit, že to všechno bude lepší .. Musí to být lepší..

Zítra jdeme dělat první letošní opíkání. Bude to pohoda, buřt, rádio, pokec.. a.. PIVKO? Přece to k tomu patří.. Achjo.. Nevím, jestli to zítra dám. Jasněže nechci ztratit ty střízlivý dny a začínat zas od nuly.. Ale tak jedno pivko? Nevím.. Na jednu stranu bych si chtěla hrozně dát, ale na druhou mám strach, že to nezůstane u jednoho a já se pak opiju a budu se pak opíjet jak předtím.. Zvlíštní.. zřejmě momentálně mezi mnou a chlastem stojí jenom stach..
Takže Verčo vidíš, že moje vůle nebýt taky není nijak monstrózní..
Ivana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3594
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Zdravím Vás Ivano.
Nechci Vás od toho pivka odrazovat,s tou chuťí na jedno krásně vychlazené vám rozumím.Jde o to, jestli Vás to pak nebude mrzet, když už jste tak dlouho vydržela nepít.Taky je docela pravděpodobné, že u toho jednoho nezústanete.Já taky tak začínal po 61 denní abstinenci.Skončilo to špatně.
Kámarádi by to jistě pochopili. A vychlazený nealkoholický Budvar není taky k zahození.Ale věřte, že z příchodem teplého počasí mám také čím dál větší strach.Počasí přímo láká zajít do zahrádky a dát si pivo.Snažím se zatím držet svůj odvykací rituál maximálně 1 ks večer.Touhu po alkoholu tím zabiju a možnost dále se opít už nemám, protože je opravdu už večer a ráno vstávám do práce.
Asi jsem Vám nepomohl, ale věřte, že spadnout do toho zpět je tak jednoduché.
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3595
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Veroniko,nevím sice jak dlouho pijete a kolik vám vlastně je.Ale to co píšete mi silně připomíná mě samotnou.Po každé když jsem si řekla a od zítra už nepiju,tak jsem druhý den přemýšlela o tom co se asi stane když si dám jen skleničku,přece nic když to nebude celá lahev.Ale jak jsem si dala sklenku přišla chuť na druhou a padla lahev.A zase,tak až od zítřka,pak to bylo od pondělí,pak po narozeninách a podobně.A najednou jsem to vzdala,prostě jsem si řekla že bez toho pití nemůžu existovat a že pije víc lidí a vůbec nad tím nepřemýšlí a je jim fajn,tak to budu taky tak dělat.Hlavně když mi bude dobře.Ale chyba lávky,najednou jsem si uvědomovala ty moje ranní třesy,nervozitu,bez pití jsem se nemohla snikým bavit,takže jsem přestala chodit i ke známým a k rodině,aby to na mě nepoznali.A když jsem se jeden den ráno viděla v zrcadle jak jsem vyklepaná že si nemůžu ani zuby vyčistit a vzpoměla si na syna kdy mi řekl,že ze mě cítí víno,tak jsem si řekla dost!!!To vůbec nejsem já!Začala jsem ty své vyklepané ruce,nákupy vína a čas strávený chlastem nenávidět a začala jsem nenávidět sebe!A tak jsem skončila ze dne na den.Bylo to šílené těch 14 dní,ale měla jsem na sebe takový vztek že jsem si řekla,že i kdybych teď tou hrůzou umřela,tak umřu střízlivá a nemůže to být horší než celý život pendlovat mezi opicí,okny a sama doma zavřená.Takže i když nepiji jen krátkou dobu,tak si věřím a budu se s tím prát!A vy to jistě taky dokážete,protože jak jsem se tu dočetla,tak u všech ty začátky při nepití byly stejné.Držím palce vám,sobě i ostatním.Bludička
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3596
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok  
Ahojte,
Tak nakonec jsem koupila buřty a jedno nealkoholický pivo. Pít něco co nemá alkohol a jenom to imituje původní pivo mi přijde hloupý ale v dané situaci jako nejlepší řešení. Nepřijdu o to pivo u buřtu a taky nepřijdu o střízlivost. Takže tohle je vlastně super ..

..jinak vím, že spadnout do toho z5 je hodně lehký.. Minule mi stačilo pár panáků vodky a plán na další dny zněl jasně -> nevystřízlivět... Naštěstí to netrvalo dlouho a mně došlo, že jsem zas v pasti.. A že už nechci znovu zapadnout do těch starých kolejí..
-poslední věta v minulým příspěvku měla být: moje vůle nepít není nijak monstrózní..
Ivana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter