Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: moje osobní statistika úmrtí
#2426
moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 4 měsíce  
Při své první léčbě jsem se setkala s úmrtím dvou pacientek-příčina smrti?Delirium tremens.Byla jsem na protialkoholní léčbě opakovaně ve stejné léčebně.Střídaly se tam pacientky-personál byl stejný a já s hrůzou zjišťovala kolik žen,z těch jak jsem si dříve sama myslela,že mají šanci?Nejsou-neunesly realitu světa a života.Zůstaly mi vzpomínky.Stejně tak,po 8 mi letech odešli na druhou stranu všichni ti,s kterými jsem pila dřív.Mně se podařilo-oni pokračovali vesele dál.Veselý pohled to pro mne rozhodně nebyl-sledovat jejich úpadek.V únoru t.r.došlo i na mého švagra-alkoholika.Opilého ho srazil nákl.vlak.Nepřežil!má sestra i když s ním trpěla se s jeho smrtí vyrovnává velice těžce.V září t.r.umřel na následky pití-otec mých nejmladších dětí-rakovina ledvin a moč.ústrojí.Bydlím v panelovém domě se 44byt jednotkami.Z toho v 1bytě jsou alkoholici 2manželé,mají malého chlapce,bledého,vystrašeného klučinu.kdykoliv je potkám,sevře se mi srdce-jako bych viděla své děti,když to stejné bylo u nás.Dvě ženy matky-jedna rozvedená,druhá vdova-obě v důchodu-sice nebydlí,ale živí a podporují své syny v pití-pod pohrůžkami násilí,Ani jeden z nich nepracuje!Neštítí se ždímat z peněz a ohrožovat své matky nejen fyzicky,ale též materiálně.A ony sami věří tomu,že těm svým sátiletým synáčkům jsou povinny pomáhat.Kolikrát jsem se snažila domluvit jim,zbytečně.Pomohla jsem jim v tom,že jsem byla schopna je vyslechnout.Naproti nás soused?Pokud má zrovna práci drží se v normě,když ji právě nemá,případně má nemocenskou-pije potajmu ve sklepě-stejně jako já dřív-aby ho nikdo neviděl.Sousedka o patro výš?Rozvedla se s manželem z toho důvodu,že pil.On přestal-ona pije první ligu-už nám ji domu nosí i s hospodskou židlí.Máme tady babičku -podivínku tichou zakřiknutou.Ráno ještě vyjde-pro lahvinku-k večeru už je to mnohem horší.Dále tu máme daelera který prodává drogy.Mladý člověk.O mé minulosti tu ví všichni-je mi to zcela jedno-neřeším to.Kdo chce soudit a cítí se být oprávněný-jeho věc!A mé dvě děti,které mají stejné problémy.Co se děje za zdmi ostatních bytů a drží pod pokličkou-to nevím,nezajímá mne to!Ale toto,co křičí a nahlas!Je realita!Myslím,že alarmující.A tak občas,když odcházím z AA.posbírám letáčky a hodím do jejich schránek.Co když jednou přece někdo bude chtít?
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2427
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 4 měsíce  
Myslím si, každý člověk má ve svém blízkém okolí alkoholika,ale příliš se ten alkohol toleruje,patří všude, návštěvy, oslavy, dárky.....málo lidí ví, co je to za hroznou nemoc, většinou začnou křičet, všímat si, když už je skoro!pozdě.Chybí naprosto varování, vysvětlení......jen ať se chlastá, státní kasa se plní.Někde jsem četla, že české celebrity vyhlásili prohibici, tleskám jim.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2597
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 3 měsíce  
Kolem Vánoc jsou lidi přecitlivělý,to zase bude opilých, plné záchytky, to nemluvím o Silvestru.Já zažila Silvestra v hospodě, plné čundráků,pozvali mě, jedna z nejhezčích oslav, pili, já limonádu,pak, když jsme si přáli Nový rok, bylo hezké, že mě z nich hodně poděkovalo za to, že jsem jim věřila, že mě nebudou přemlouvat k alkoholu,a bylo nám fajn.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2601
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 3 měsíce  
Dobrý večer Líbo,
nedávno jsem přemýšlela o něčem podobném. Rozhlédnu se po okolí a zjišťuji, že alkoholismus jednoho z členů rodiny je velmi, ale velmi častý!Hodně mě to překvapilo...z dálky spokojené rodiny ukrývají dost často někoho, kdo má s alkoholem problém. Ne třeba v takové pokročilé fázi, jako je moje mamka, ale mají ho....to začnete pozorovat a hlavně si uvědomovat více, až když vy musíte problém alkoholismu, ať už váš, nebo vašich blízkých, řešit.
Dost často mu to manžel/manželka celý život trpí, mlčí a snaží se ukrýt před okolím (viz. třeba babička s dědou mého známého)...také souhlasím, že v ČR je velmi malá informovanost o alkoholismu. A také myslím, že velký problém je rozhodnout se, že jde už o ten popisovaný problém alkoholismu a je čas řešit to s odborníky. I mě celkem dlouhou dobu trvalo, než jsem se odhodlala to jít otevřeně řešit s odborným doktorem...musím říct, že snaha říct to někomu v bílém plášti tu byla už dříve, ale nikdo z nich se ke mne nepostavil čelem a neřekl mi více konkrétních informací! Zde vidím já také velkou díru v informovanosti....spoustu věcí člověk najde na internetu, ale ne každý je s ním kamarád...a kde najít informaci, že to, co děláte a jak se chováte, co cítíte, je nemoc s názvem alkohlismus a že máte vyhledat ta konkrétní místa, kde vám pomohou s tím bojovat...?!
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2605
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 3 měsíce  
Jistě, alkoholismus je v Čechách tabu.Hlavně ženský.Nesluší se přiznat, že mamka má problém, to se tvrdí, že jí bolí hlava, zub...a lidi fakt neví.Každý si myslí, že alkoholik je ten, co se válí ve škarpě, pokálený, poblitý.....vůbec to není pravda.Jít do léčebny je ostuda.Romové, gayové, narkomani..mají v Tv pořady pravidelné, jen o tom pití jaksi nikdo nemluví.Je to smrtelná, nevyléčitelná nemoc,tolerovaná.Klidně bych do škol zařadila přednášky, protože lidi ani neví, co to je.Většinou hledají pomoc příliš pozdě.Jsou zbytečné rozvody, smrti,úrazy, plné nemocnice......,smutné.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2607
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok, 3 měsíce  
Přesně tak Líbo, alkoholismus je dnes viděn pouze jako problém bezdomovců, kteří se válejí na hlavním nádraží, ale není viděn jako problém krásně upravené ženy s velkou rodinou, která se z práce těší domů, až si ze skříně s oblečením vyndá svoji lahvinku a opije se do němoty...
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3522
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 13 rok  
Naprosto soulasím,moje maminka byla vysokoškolačka,můj tatínek vysokoškolák - ten dokonce vystudoval vysoké školy dvě,přesto byli oba alkoholici,oba zemřeli - je to tak častý problém,o kterém se stále málo mluví.
A o to horší,když mi dnes nevěří babička ( maminky maminka),která svou dceru přežila,že byla tak silná alkoholička.Prostě nevěří.
Nevím,co je to jít s vlastní maminkou na procházku,do tánečních,nemohla mi jít ani na svatbu,jen vidíte,jak vám odchází....Totéž tatínek - je to naprostá bezmoc,beznaděj a jsem stále z toho špatná.Zkazili mi dětství,byť jsem mohla vystudovat,ale jinak jsem měla celý život,co jsem pobrala rozum o své rodiče strach a zažila jsem ve svém životě opravdu málo dní,kdy se neopili.Je to na román,prožila jsem si svým způsobem peklo,i když jsem je i tak milovala.Rozpor - prostě jsem měla dvoje rodiče - jedny úžasný a inteligentní a ty druhé ......
Držte se,pokud máte v okolí blízkého,který je alkoholik a přeji všem více štěstí....
káťa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4155
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 12 rok, 11 měsíce  
Je mi to moc líto.Chápu vás a přeji spokojený život.
máša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4221
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 12 rok, 11 měsíce  
Moc děkuji.Čas je velký pomocník,ale nikdy to nebude úplně v pořádku,svým způsobem jsem tím dost poznamenaná,i když se snažím a díky svému skvělému manželovi a holčičce mám teď konečně radost ze života.
káťa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4520
Re: moje osobní statistika úmrtí Před 12 rok, 11 měsíce  
nikdy jsem moc nechápala, proč muj táta pil...jak mohl pít, když měl tak bezva rodinu a nic mu nescházelo?
pak se upil...
dodnes s tím nejsem vyrovnaná a nemám ujasněnej vztah k němu - milovala jsem ho, nebo nenáviděla za jeho pití?
dnes mám problém s pitím já. ten chlast je tak zkurvenej
Mova
Expert Boarder
Příspěvky: 134
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: Plzeň
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter